Article header

Bubber & BS på afveje

Kurv

Kurv ()

Bubber & BS på afveje

”Bubber og BS på afveje” – i Afrika

I programmet 'jagter' Bubber og BS 'Bubbers Big Five'. Bubber drømmer nemlig om at 'skyde' sine egne fem store dyr - elefanten, leoparden, flodhesten, næsehornet og løven. Våbenet er dog kun et kamera. Opgaven går ud på, at Bubber skal komme så tæt på de vilde dyr, at BS kan fotografere ham sammen med dem. Noget der er både svært - og meget farligt!

Smerter fra riflen

Selvom Bubber altså ikke skal skyde dyrene, lærer BS ham i første program at skyde med en rigtig riffel. Bubber skal nemlig kunne forsvare sig, hvis noget går galt i mødet med de dødsensfarlige dyr. Men det viser sig hurtigt at være ret svært for den populære tv-vært at håndtere en rigtig riffel. Rekylen fra riflen giver ham store smerter og blå mærker i skulderen, og han må virkelig lære at bide smerten i sig for at kunne ramme plet.

Ikke for tøsedrenge

I alt tilbringer tv-værten en måned sammen med den erfarne jægersoldat i den barske vildmark - og turen viser sig absolut ikke at være for tøsedrenge! Med temperaturer på over 40 grader i skyggen får Bubber sin sag for. De tilbagelægger mange hundrede kilometer med ballon, jeep og helikopter for at komme frem til de steder, hvor dyrene befinder sig. Og det bliver også til mange seje kilometer til fods med fuld oppakning, de steder hvor terrænet bliver for ufremkommeligt til jeepen.

Kæmpeedderkopper

Den smukke savanne byder på et rigt dyreliv med bl.a. giraffer, bøfler, krokodiller og zebraer. Og selvom Bubber ikke er helt tryg ved at sove i et lille telt blandt vilde dyr, føler han sig tryg ved sin rejsefælles evner til at overleve i vildmarken. Flere gange dagligt får Bubber dog afprøvet sit mod og sine personlige grænser. Han klatrer og rapeller på stejle bjergvægge, og tilbringer søvnløse nætter i trætoppe og på klippehylder med flagermus flyvende om ørerne. Det værste for ham er dog de mange kæmpeedderkopper, skorpioner og insekter. Kan han også lære at overvinde sin frygt for dem?

Afsnit 2 sendt d. 18/4-2006 kl. 20.00

Bubber og BS forsøger at komme helt tæt på en af Afrikas vilde elefanter - noget der er meget farligt, da elefanter kan veje op til seks tons og løber 50 kilometer i timen! Så det er med stor forsigtighed at Bubber og BS bevæger sig ind på elefantens territorium. Terrænet hvor den lever er utilgængeligt med firehjulstrækkeren, men BS har lavet en aftale med en ballonskipper, som kan flyve dem ud til elefantområdet. Undervejs skifter vinden retning, og de må lande på den øde savanne. Nu må de gå resten af vejen til elefantterritoriet - en lang og sej tur til fods i 45 grader varme. Undervejs beslutter BS, at det er sikrest at overnatte i et kæmpe Baobabtræ iført klatresele, men Bubber har virkeligt svært ved at sove på en gren med vilde dyr under sig. 

Afsnit 3 sendt d. 25/4-2006 kl. 20.00

Livet på Afrikas savanne er barskt, for tørken og varmen er ekstrem. Alligevel er Bubber så småt begyndt at vænne sig til sine nye omgivelser. Bubber og BS har indledt jagten på leoparden, som Bubber skal fotograferes sammen med. Men det sjældne kattedyr er ekstremt svært at finde - det er sky og bevæger sig mest om natten. For at komme ud på de sletter, hvor leoparden holder til, må Bubber og BS passere et bjergpas, hvilket kræver en overnatning i en grotte. Til Bubbers forskrækkelse viser grotten sig at være fyldt med flagermus. Men det er ikke den eneste ubehagelige oplevelse - for de to eventyrere møder også en af Afrikas farligste og giftigste slanger!

Afsnit 4 sendt d. 2/5-2006 kl. 20.00

Flodhesten er Afrikas farligste dyr - det er nemlig det, der slår flest mennesker ihjel! Og nu skal BS hjælpe Bubber med at komme helt tæt på et af de tunge dyr. BS beslutter, at de skal starte med at finde flodhesten om natten, for det er her, den er mest aktiv. I den kulsorte nat oplever Bubber for første gang lyden af en flok brølende flodheste, og dagen efter bevæger han sig ud for at møde dyrene. Men inden Bubber og BS når så langt, er der flere forhindringer, der skal overvindes - bl.a. en flod med krokodiller.

Afsnit 5 sendt d. 9/5-2006 kl 20.00

Pulvermaden er ved at slippe op, og BS beslutter, at de skal skyde et dyr for at få noget at spise. For Bubber bliver det en intens oplevelse at jage et dyr på den afrikanske savanne - og selvom det blot er et mindre afrikansk dyr, der er på sigtekornet, kræver det en lang og sej kamp, før tv-værten overvinder sig selv og trykker på aftrækkeren. Men jagten er ikke slut endnu - for nu forsøger de at opspore et næsehorn, som er det fjerde af de fem dyr, Bubber gerne vil helt tæt på og bliver fotograferet sammen med. Efter en intens søgen finder BS friske spor fra et stort næsehorn.

Afsnit 6 sendt d. 16/5-2006

For Bubber er drømmen om at møde fem af Afrikas største og farligste dyr ved at være fuldendt. Men kronen på værket mangler: Løven - savannens konge! Et barsk terræn med stejle klipper og pytonslanger skal forceres i ekstrem varme, før drømmen kan gå i opfyldelse. BS og Bubber har kun tre dage til at finde løven og nå tilbage til bjerget, hvor en helikopter skal samle dem op. Derfor beslutter BS, at de skal skyde genvej og rapelle ned fra en meget høj klippesats. Da Bubber ser klippen, er han ved at få kolde fødder, men kaster sig alligevel ud i det fordi han vil gennemføre projektet.